ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити €18 тис. ВІЛ-позитивному ув'язненому

П'ятниця, 11 липня 2014, 14:38

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав Росію виплатити €18 тис. ВІЛ-позитивному ув'язненому, який поскаржився до Страсбургу на нелюдські умови при транспортуванні на допити, а також під час етапування в колонію.

Про це пише "Газета.Ru" з посиланням на міжрегіональну правозахисну асоціацію "Агора", юристи якої представляють інтереси ув'язненого Сергія Тарасова (ім'я та прізвище змінені).

У 2007 році суд визнав Тарасова винним у збуті наркотиків і засудив його до 10 років колонії. Під час судового розгляду чоловіка регулярно возили зі слідчого ізолятора до суду і назад. Транспортування займало від 3,5 до 6,5 годин.

"За словами чоловіка, він перебував у відсіку тюремного фургона, розміри якого становили 0,7 на 1,6 м. Після засідання засуджених привозили у спеціальний ізолятор, де вони очікували розподілу по транспорту. В автомобілі вимикали двигун, не було світла і опалення. Особливо важко було взимку, в 25-градусний мороз", - йдеться в повідомленні "Агори".

Також Тарасов скаржився, що під час етапування до колонії в Мордовію він їхав у купе площею 2,9 кв. м разом з іншими 12 засудженими.

ЄСПЛ визнав, що Росія порушила статті 3 (заборона нелюдського і такого, що принижує гідність, поводження) і 13 (відсутність ефективних засобів юридичного захисту) Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: