Росія прагне до взаєморозуміння з ЄС і Україною щодо Угоди про асоціацію

П'ятниця, 11 липня 2014, 15:54

Російська делегація приїхала до Брюсселя на тристоронні консультації з ЄС і Україною.

Предметом обговорення буде також вірогідність витіснення російських товарів товарами з ЄС, витіснення українських товарів з українського внутрішнього ринку на російський.

"Ми розраховуємо в ході переговорів на взаєморозуміння і, можливо, не сьогодні, на прийнятні рішення", - сказав міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв у п'ятницю російським журналістам перед початком консультацій, передає Інтерфакс.

Він повідомив, що спочатку у нього пройдуть двосторонні зустрічі з європейським комісаром з питань торгівлі Карелом де Гюхтом і міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, а потім відбудеться раунд тристоронніх консультацій.

"Ми хотіли повною мірою ще раз висловити свої занепокоєння, запропонувати механізми тристоронніх консультацій, які дозволять ці стурбованості знімати", - зазначив він.

Міністр перерахував цілий ряд сфер, в яких у Росії є стурбованість у зв'язку з угодою Україна-ЄС у тому вигляді, в якому воно зараз представлено. Вони є в частині технічного регулювання, санітарного та фітосанітарного контролю, ветеринарного контролю, взаємин України з Росією в рамках зони вільної торгівлі СНД під час входження України в зону вільної торгівлі з ЄС та інші.

Під час двосторонньої зустрічі з єврокомісаром Карелом де Гюхтом буде порушена проблема Третього енергетичного пакету ЄС, зокрема реалізації проекту "Південний потік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.