Держдепартамент США звинуватив Росію в постачанні озброєнь терористам в Україні

Вівторок, 15 липня 2014, 09:15

Держдепартамент США знову виступив із заявою, в якій звинувачує Росію в постачаннях озброєнь на Південний Схід України, передає Інтерфакс.

"Ми вважаємо, що Росія продовжує постачання їм важкого озброєння, обладнання, фінансує їх, дає можливість збройному персоналу перетинати кордон з Україною", - йдеться в поширеній держдепом заяві.

В ній знову стверджується, що Сполучені Штати "не мають у своєму розпорядженні свідчення" припинення такої допомоги.

Більш того, держдепартамент вважає, що Росія продовжує концентрацію своїх військ на кордоні з Україною, включаючи "більш сучасні засоби оборони".

"Ми стурбовані тим, що значна частина цих озброєнь буде переправлена, як це вже було зроблено з танками і ракетними установками залпового вогню саме з цих районів (зосередження на кордоні)", - стверджується в заяві. При цьому в ньому йдеться, що Вашингтон має "надійну інформацію" на цей рахунок.

Спостерігачі відзначають, що ця заява була зроблена напередодні саміту ЄС, що відкривається в середу. На цьому заході США мають намір домагатися посилення скоординованих санкцій проти Росії.

Між тим МЗС РФ у понеділок заявив про намір запросити спостерігачів ОБСЄ на пункти пропуску на російсько-українському кордоні, щоб продемонструвати їм відсутність будь-яких переміщень техніки і збройного персоналу з території РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.