У Лондоні відбувся пікет перед посольством Франції проти продажу Росії військових кораблів класу "Містраль"

Вівторок, 15 липня 2014, 11:07

Українська громада Лондона пікетувала посольство Франції у Великій Британії на знак протесту проти продажу до Росії двох новітніх військових кораблів класу "Містраль".

Як передає Радіо Свобода, українці побоюються, що Росія використає цю зброю для продовження агресії щодо їхньої батьківщини, інформує фейсбук-спільнота "Лондон Євромайдан".

Учасники акції просили, щоб президент Франції Франсуа Олланд знайшов альтернативні варіанти, скасував рішення про поставку і наказав припинити підготовку 400 російських моряків Військово-морськими силами Франції.

Росія не має можливості самотужки виробляти такі кораблі. Вертольотоносці "Містраль" є зброєю активного нападу, вони дають можливість висадити батальйон морської піхоти і бронетехніку на берег на відстані до 10 тис. км від порту приписки без жодної дозаправки. Аналітики твердять, що навіть колишній СРСР не мав таких можливостей.

Нагадаємо, що контракт вартістю 1,2 млрд євро на побудову двох французьких вертольотоносців для ВМФ Росії було підписано в червні 2011 року. Очікується, що перший корабель "Владивосток" надійде на озброєння російського флоту у 2014 році, другий, "Севастополь" - у 2015 році.

Французька влада неодноразово заявляла, що має намір виконувати контракти з РФ щодо "Містралів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.