Польща сподівається на рішучість Заходу в розв’язанні конфлікту на сході України

Середа, 16 липня 2014, 10:16

Польща передбачає, яке рішення щодо санкцій буде ухвалено на засіданні Європейської ради, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Про це стало відомо в середу, передає Інтерфакс.

"Це (санкції - Ред.) є предметом інтенсивних дипломатичних переговорів і всередині ЄС, і між нами та США. Більш-менш ми вже знаємо, яке рішення буде завтра (в середу - Ред.) оголошено", - сказав Сікорський журналістам за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком у вівторок увечері в Києві.

При цьому він не розкрив суті можливих рішень, оскільки не захотів випереджати рішення керівництва держав.

"Але те, що відбувається в Україні, є дуже серйозним порушенням міжнародних норм та ескалацією конфлікту, а не його деескалацією", - наголосив він.

Глава МЗС Польщі зазначив, що метою міжнародного співтовариства не є створення ще одного замороженого конфлікту в Європі, "цього разу з мільйонами жителів".

"У цьому не зацікавлена ані Україна, ані Європа, ані, ми сподіваємося на це, Росія, а тим більше в цьому не зацікавлені мешканці цього регіону. Тому я сподіваюся, що всі члени міжнародного співтовариства хочуть вирішити цей конфлікт", - сказав Сікорський.

Він пояснив, що Польща бачить розв’язання цього конфлікту в "поверненні української влади та збереженні територіальної цілісності".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: