Меркель пояснила суть запроваджених санкцій

Четвер, 17 липня 2014, 08:56

Більшість вимог щодо деескалації ситуації в Україні, які сформулював Євросоюз, не були виконані

Так пояснила канцлер Німеччини Ангела Меркель після закінчення зустрічі європейських лідерів у ніч на четвер, 17 липня, причину запровадження чергових санкцій проти Росії, передає Deutche Welle.

"Можна довго сперечатися з приводу того, чи це ще кінець другого ступеня санкцій або вже початок третього - це не так важливо. Ясно, що ми зараз вже зачіпаємо економіку країни", - так охарактеризувала Меркель затверджені санкції ЄС. 

Меркель усю вину за події на сході України поклала на Москву і проросійських сепаратистів, які несуть повну відповідальність за зволікання у прийнятті рішення, а також велику кількість жертв.

У цьому, на думку канцлера Німеччини, немає провини європейських посередників або української сторони.

Під санкціями третього ступеня маються на увазі заходи, які можуть торкнутися цілих галузей російської економіки, нагадує агенція AFP. Прийняті до вчорашнього саміту санкції перебували в зоні дії другого ступеня, тобто мали на увазі заборону на в'їзд до країн ЄС і замороження банківських активів.

Між тим президент Росії Володимир Путін, перебуваючи в столиці Бразилії, заявив, що санкції мають "ефект бумеранга".

Коментуючи посилення штрафних заходів проти РФ з боку США, російський президент зазначив, що вони "заганяють в глухий кут" відносини між обома країнами і "завдають їм дуже суттєвої шкоди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.