ЄС перевіряє стійкість газотранспортної системи до можливих збоїв у постачанні газу з Росії через Україну

Четвер, 17 липня 2014, 11:45

Єврокомісія (ЄК) стурбована газовим конфліктом між Росією та Україною і вивчає сценарії часткового або повного припинення поставок газу через українську територію.

Про це заявив глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу на прес-конференції за підсумками саміту ЄС у Брюсселі в ніч на четвер 17 липня, передає Deutche Welle.

За його словами, Єврокомісія запустила стрес-тести, щоб перевірити стійкість європейських енергетичних систем до збою поставок газу через Україну. Баррозу обіцяв представити звіт за результатами тестів до жовтневого саміту Євросоюзу.

Глава Єврокомісії також повідомив, що ЄК співпрацює з Росією і Україною, щоб спонукати їх до переговорів про врегулювання газової суперечки.

"Комісар ЄС з енергетики Гюнтер Еттінгер організував зустрічі з міністром енергетики РФ і готовий приступити до переговорів якомога швидше", - цитує Баррозу агенція "Інтерфакс".

Глава ЄК також нагадав про свою ініціативу щодо організації тристоронніх політичних консультацій у зв'язку з підписанням Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.