Наслідки санкцій. Німецькі машинобудівники втрачають замовлення з Росії

Четвер, 24 липня 2014, 12:03

Машинобудівники Німеччині повідомляють, що російські замовники відмовляються від поставок через побоювання можливого введення заборони на експорт обладнання в рамках санкцій.

Про це передає Deutche Welle.

"Клієнт боїться, що коли обладнання буде оплачено і готово, його експорт може бути заборонений", - розповів директор Східного відділення VDMA Райнхард Петц в інтерв'ю n-tv.

Через українську кризу машинобудівна галузь Німеччини несе збитки. Згідно з публікацією німецького інтернет-видання n-tv, яка з'явилася на його порталі в середу 23 липня, страх можливого введення ембарго на експорт обладнання призводить до того, що російські фірми відмовляються від замовлень.

Видання зазначає, що за перший квартал 2014 року експорт німецького обладнання до Росії знизився на 17,2%.

Згідно з червневим опитуванням Об'єднання німецьких машинобудівників та виробників промислового обладнання (VDMA), дві третини німецьких машинобудівних компаній відчули на собі негативний вплив української кризи.

Наслідки цієї кризи особливо сильно зачепили підприємства на сході Німеччини, оскільки їх пов'язують з Росією та Україною традиційно тісні зв'язки.

На думку Петца, політикам слід усвідомити, що санкції проти Росії шкодять також підприємствам в їхніх власних країнах.

"Нам доводиться стикатися з тим, що багаторічні зв'язки з постачання і врешті-решт досягнута довіра між торговельними партнерами поступово руйнуються", - сказав Райнхард Петц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: