Економічні санкції стосовно Росії мають вводитися рішенням керівників країн ЄС - Єврокомісія

П'ятниця, 25 липня 2014, 14:28

Комітет постійних представників країн ЄС продовжує у Брюсселі роботу над пропозиціями Єврокомісії щодо економічних санкцій у зв'язку з ситуацією в Україні, але для їх запуску потрібне рішення на політичному рівні, заявив у п'ятницю офіційний представник ЄК Джонатан Тодд.

Про це повідомив Інтерфакс. 

"Рішення - за главами держав і урядів, але чи потрібна для цього їхня фізична присутність у Брюсселі, вирішувати Раді ЄС", - сказав Тодд на брифінгу у Брюсселі.

У свою чергу представник голови дипломатії ЄС Майя Косьянчич додала, що процедуру ухвалення постанови Радою мають визначити держави-члени Євросоюзу.

За її словами, законодавчу пропозицію буде невдовзі подано, комітет постійних представників повернеться до цього питання найближчого вівторка, 29 липня.

Відповідаючи на запитання, вона повідомила, що затвердження цієї законодавчої ініціативи Європарламентом не потрібно, рішення набуде чинності після публікації в "Офіційному журналі".

Джонатан Тодд пояснив, що в п'ятницю комітет постпредів ЄС уже закінчив засідання.

"Це означає, що Європейська комісія у співпраці з Європейською зовнішньополітичною службою тепер може просуватися в підготовці законодавчої пропозиції, яка має з'явитися дуже скоро", - сказав прес-секретар ЄК.

За словами представників Єврокомісії, пропозиції невдовзі буде остаточно оформлено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.