Зерно з Криму вивозять на Північний Кіпр

Вівторок, 29 липня 2014, 12:47

З Криму дійсно експортується зерно нового врожаю. Поставки здійснюються на адресу ще однієї невизнаної світовим співтовариством території - на Північний Кіпр.

Про це написав у Facebook кримський економічний експерт Андрій Клименко - ініціатор створення проекту "Чорний список", куди заносять порушників морського і повітряного простору окупованого Криму.

"Один пароплав із зерном точно пішов з Севастополя (термінал "Авліта", що належить Рінату Ахметову) на Північний Кіпр, у порт Фамагуста", - повідомив Клименко.

За його інформацією, зараз в "Авліті" завантажується зерном другий турецький пароплав. Він стоїть у порту з вимкненим передавачем автоматичної ідентифікаційної системи.

Нагадаємо, за даними Россільгоспнагляду, починаючи з 22 червня на експорт з Криму в країни далекого зарубіжжя було відправлено 39,9 тис. т зерна нового врожаю і продуктів його переробки. Серед країн-покупців були названі Кіпр, Саудівська Аравія і Туреччина.

Пізніше органи влади Саудівської Аравії та Кіпру спростували інформацію про те, що вони ввозять зерно з Криму в обхід санкцій Європейського Союзу щодо анексованої території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.