Європейські нафтові компанії не хочуть санкцій проти Росії

Вівторок, 29 липня 2014, 18:01

Нафтогазова компанія British petroleum (BP) очікує скорочення прибутку у зв’язку з наступною хвилею санкцій, які ЄС та США планують запровадити проти Росії.

В BP заявляють, що до сьогоднішнього дня запроваджені раніше санкції жодним чином не вплинули на двосторонні торговельні відносини з російською компанією "Роснефть", однак наступна хвиля заборон може підірвати взаємовигідну співпрацю, пише Reuters.

"Якщо до переліку санкцій потрапить "Роснефть" і особи та субєкти, які з нею повязані, тоді слід очікувати погіршення двосторонніх стосунків з нашими стратегічними партнерами в Росії. Це неодмінно вплине на наші фінансові показники", - йдеться в повідомленні BP щодо запровадження нових санкцій ЄС до Росії.

Британська нафтогазова компанія заявляє, що на сьогодні вона є найбільшим інвестором в Росії та володіє 19,75% акцій "Роснефть". Незважаючи на конфлікт довкола України, компанія не піде з російського ринку, пише Reuters.

Британським нафтовикам є що втрачати. В останньому фінансовому звіті BP йдеться, що за другий квартал, базова прибуток компанії зріс до $ 3,6 млрд, що на 36% більше порівняно з роком раніше, і цей показник перевищив прогноз аналітиків, які передбачали прибуток в розмірі $3,49 млрд, йдеться в повідомленні прес-служби BP.

Однак BP - не єдина компанія, яка побоюється запровадження санкцій проти Росії.

Минулого тижня в французькій нафтовосервісній компанії "Техніп" (Technip) заявили, що санкції проти Росії зашкодять їхньому контракту з ямальською газовидобувною компанією "Ямал LNG".

Як писала раніше ЄвроПравда, у вівторок 29 липня представники країн ЄС обговорюють запровадження більш жорстких санкцій проти Росії.І щодо них вже висловився прем'єр Фінляндії Александр Стубб.

Стало відомо, що обмежувальні заходи проти Росії стосуватимуться сфери фінансових послуг, озброєнь, ввезення та вивезення продукції подвійного призначення, чутливих технологій.

"Санкції набудуть чинності одразу ж після затвердження", - сказав Стубб фінському порталу телерадіомовлення Yle.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: