Економіка Великобританії не перегріта, з підвищенням ставки можна не поспішати - ЦБ

Четвер, 3 липня 2014, 12:04

Перегріву британської економіки не спостерігається, незважаючи на швидкий підйом, заявив головний економіст Банку Англії Ендрю Хелдейн під час виступу на конференції в Лондоні, повідомляє Інтерфакс.

Економіка Великобританії швидко зростає, проте залишається розрив між обсягом ВВП і потенціалом економіки, що стримує інфляційний тиск, зазначив експерт.

"Нереалізований потенціал британської економіки зберігається", - цитує MarketWatch Хелдейна.

За його словами, керівники Банку Англії мають розбіжності в поглядах на те, наскільки істотним є нереалізований потенціал, однак погоджуються в тому, що він є.

Заяви Хелдейна говорять про те, що він навряд чи виступатиме на підтримку підвищення базової відсоткової ставки протягом ще деякого часу.

За словами Хелдейна, "дуже мало сигналів" перегріву економіки Великобританії, які вимагали б негайного підвищення базової ставки для стримування інфляції.

Темпи як інфляції, так і зростання зарплат є стриманими, зазначив він.

Британський ЦБ утримує ставку на рекордно низькому рівні в 0,5% з березня 2009 року.

Минулого місяця глава Банку Англії Марк Карні заявив, що Центробанк може вдатися до першого з 2009 року підвищення ставки раніше, ніж очікують ринки - вже до кінця 2014 року. Якщо це відбудеться, Банк Англії стане першим з найбільших світових ЦБ, чия політика стала більш жорсткою з часів фінансової кризи 2008 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.