ЄЦБ не бачить необхідності для запуску QE в даний час - член правління

П'ятниця, 20 червня 2014, 12:57

Європейський центральний банк (ЄЦБ) не вважає нині необхідним запускати широкомасштабну програму купівлі активів (QE), незважаючи на низькі темпи інфляції в єврозоні, заявив член правління банку Бенуа Кере, повідомляє Інтерфакс.

"Запуск програми можливий, вона є одним з інструментів, але в цьому сьогодні немає необхідності", - зазначив Кере перед зустріччю міністрів фінансів Європейського союзу.

"Ми заявляли, що у разі, якщо інфляція буде дуже низькою занадто довго, ми можемо використовувати додаткові інструменти, включаючи нетрадиційні заходи стимулювання, - сказав він. - Проте зараз не та ситуація. Так що я думаю, що тут немає розбіжностей з МВФ" .

Як повідомлялося раніше, в червні ЄЦБ знизив базові процентні ставки, ввів негативну ставку за депозитами і оголосив про можливий запуск програми викупу цінних паперів, забезпечених активами (ABS), щоб підбадьорити інфляцію.

Тим часом у четвер, 19 червня, Міжнародний валютний фонд закликав банк вивчити можливість запуску масштабної програми кількісного стимулювання (QE), в тому числі купівлі суверенних боргових зобов'язань, у разі збереження низьких темпів інфляції в єврозоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.