Україна претендує на кредити, які не отримає Росія - Єлісєєв

Четвер, 31 липня 2014, 15:25

Представник України в Європейському Союзі, посол Костянтин Єлісєєв переконаний, що заморожені внаслідок застосування санкцій щодо Росії фінанси повинні бути переадресовані Україні.

Про це передає УНІАН.

"Це був би логічний крок як з політичного, так і з економічного погляду. Це також було б справедливо з урахуванням обсягів та характеру злочину, який Росія вже вчинила проти України. Ці кошти, наприклад, могли б наповнити спеціальну програму ЄС з реабілітації Донбасу", - пояснив свою думку посол.

Коментуючи ухвалені санкції щодо Росії, український дипломат зазначив, що це рішення "стало поворотним моментом у сприйнятті Європейським Союзом зухвалої та неприпустимої поведінки Росії стосовно України".

"Такий крок став також важливим політичним сигналом – сила та агресія є неприйнятними категоріями для міжнародних відносин ХХІ століття. Це рішення вселяє впевненість, що Європейський Союз і надалі вживатиме рішучих кроків, якщо Росія не зупиниться і продовжить дестабілізувати ситуацію на сході України. Сьогодні ми чітко побачили, що економічні інтереси не можуть домінувати над нашими спільними цінностями", - наголосив Єлісєєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.