ICAO спростовує передачу кримського неба під контроль Росії

П'ятниця, 4 липня 2014, 13:40

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) підтвердила свою позицію - там, як і раніше, вважають Крим частиною України, а зону Чорного моря – такою, що делегована Україні і за нею залишається.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав голова Державної авіаційної служби України Денис Антонюк.

"Колеги, друзі, щойно взяв участь у неофіційній зустрічі з представниками ICAO - генеральним секретарем Раймондом Бенджаміном і керівником європейської філії Луїсом Алмейдою. Вони підтвердили безпідставність інформації, поширеної російськими ЗМІ, про підтримку ICAO приналежності Росії повітряного простору над Кримом і підтвердили позицію ICAO: Крим - частина України", - пише Антонюк.

Він також додав, що ICAO повністю дотримується резолюції ООН щодо територіальної цілісності України.

Нагадаємо, раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на заступника глави Мінтрансу РФ Валерія Окулова про те, що Міжнародна організація цивільної авіації визнала, що Росія повинна забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом і територіальними водами.

ЄвроПравда отримала офіційний коментар канцелярії Міжнародної організації цивільної авіації. "Позиція ICAO не змінилася і, як і раніше, відображає позицію ООН, а саме: що територія Криму знаходиться під контролем України", - говориться в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.