У Молдові тимчасово заборонили канал "Росія-24"

П'ятниця, 4 липня 2014, 14:36

Координаційна рада з телерадіомовлення (КРТР) Молдови в п'ятницю призупинила на півроку ліцензію на мовлення телеканалу "Росія 24", а також застосувала санкції до чотирьох молдавських мовників - Prime, ТV 7, "РТР Молдова" і "РЕН ТВ Молдова", які транслюють передачі "Першого каналу", "РТР-Планета" і " РЕН ТВ".

Причина такого рішення - "недотримання плюралізму думок у новинних програмах", повідомляє Інтерфакс.

За пропозицією голови КРТР Маріана Показного телеканали Prime і ТV 7 отримали попередження, оскільки вперше допустили порушення, а "РТР Молдова" і "Рен ТВ Молдова", які раніше мали нарікання, отримали максимальний штраф у розмірі 5 400 леїв ($385).

Найсуворіша санкція застосована до телеканалу "Росія 24" - призупинення мовної ліцензії на півроку.

Санкції були застосовані після того, як у квітні КРТР провів моніторинг передач каналів, отримавши запит депутата молдавської партії ліберал-реформаторів Анни Гуцу.

Вона зажадала, щоб аналітичні й новинні програми Росії, що ретранслюють у Молдові, були замінені іншими програмами.

Члени КРТР висловили невдоволення тим, що жоден з телеканалів не виконує зобов'язання, передбачені Кодексом мовників Молдови, щоб 80% аналітичних та інформаційних передач були румунською мовою.

Один з членів КРТР Діну Чокан назвав найгіршою ситуацію з телеканалом "Росія 24". В його аналітичних програмах подана тільки одна точка зору в українському конфлікті. "Існує лише одне джерело, мета якого - дезінформувати глядачів. Такий телеканал не повинен бути в списку тих, що ретранслюються в Молдові", - заявив Чокан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: