Лагард натякнула на майбутнє погіршення світових прогнозів МВФ

Понеділок, 7 липня 2014, 10:07

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард у неділю дала сигнал про можливе погіршення прогнозів світового економічного зростання, але підкреслила, що економічна активність почне зростати у другому півріччі і підйом світової економіки прискориться у 2015 році, пише The Wall Street Journal.

"Світова економіка набирає обертів, хоча темпи зростання можуть виявитися трохи слабкішим, ніж ми очікували, оскільки потенціал зростання зараз нижче", а капіталовкладення не дають підстав для оптимізму, заявила глава МВФ на міжнародному економічному форумі Cercle des Economistes в Екс-ан-Провансі.

За словами Лагард, стимулююча політика центральних банків, мабуть, має лише обмежений вплив на попит. Директор-розпорядник фонду рекомендувала державою підтримувати зростання за рахунок інвестування в інфраструктуру, освіту й охорону здоров'я, але при цьому зберігати стійкість держборгу.

МВФ відновить прогнози для світової економіки в липні. Лагард зазначила, що нові оцінки будуть "зовсім трохи відрізнятися" від квітневих прогнозів. У квітні МВФ прогнозував зростання світового ВВП на 3,6% в 2014 році і на 3,9% в 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.