ICAO офіційно підтвердила належність повітряного простору над Кримом Україні

Понеділок, 7 липня 2014, 15:04

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) офіційно підтвердила належність повітряного простору над Кримом Україні та спростувала інформацію російських ЗМІ про переговори з Росією щодо переходу повітряного простору до її відання, повідомив міністр інфраструктури України Максим Бурбак на брифінгу в Києві в понеділок, передає УНІАН.

"Сьогодні ми отримали листа ICAO, в якому спростовують усі заяви російських мас-медіа щодо того, що тривають якісь переговори між ICAO та Росією стосовно кримського повітряного простору. ICAO ще раз підтвердила, що Крим - це територія України, і контроль та гарантування безпеки над ним має здійснювати лише "Украерорух", - констатував міністр.

Говорячи про раніше заявлену можливість надання фінансової допомоги з боку Європи на відновлення авіаційної інфраструктури на сході України, Бурбак повідомив: "Наші європейські партнери нададуть ту підтримку, яку ми вже погодили. Вони нам обіцяють технічну допомогу в повному обсязі, як тільки ми про це заявимо".

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на заступника глави Мінтрансу РФ Валерія Окулова про те, що Міжнародна організація цивільної авіації визнала, що Росія має забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом та територіальними водами (19-кілометрова зона).

Повідомлялося також, що ICAO, за словами Окулова, вважає, що Україна має забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над нейтральними водами, але з урахуванням технічних домовленостей із Росією з аеронавігаційного обслуговування в районі Сімферополя.

Нагадаємо, у п’ятницю інформацію російських ЗМІ вже спростував голова Державної авіаційної служби України Денис Антонюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.