Обама і Олланд вкотре закликали Путіна вплинути на сепаратистів на сході України

Вівторок, 8 липня 2014, 09:18

Президенти Франції Франсуа Олланд і США Барак Обама закликали президента РФ Володимира Путіна натиснути на проросійських сепаратистів на сході України, щоб вони розпочали переговори з Києвом.

Як передає "Радіо "Свобода", про це повідомляє прес-служба Єлисейського палацу.

Згідно з повідомленням, Олланд і Обама говорили з Путіним телефоном 45 хвилин і закликали його зміцнити контроль над російсько-українським кордоном.

За повідомленням Білого дому, американський і французький лідери вважають, що Європа має запровадити наступний етап санкцій проти Росії, якщо Москва негайно не вживе заходів з деескалації кризи на сході України.

Згідно з повідомленням адміністрації США, Обама сказав Олланду, що за відсутності з боку проросійських сепаратистів намагань сісти за стіл переговорів або їхньої відмови від припинення вогню, США поважають відповідальність України за підтримку порядку і захист населення.

Як повідомлялося, 7 липня проросійські бойовики підірвали три мости, які ведуть до Донецька. Вибухи було вчинено на тлі зусиль українських силовиків завершити повну блокаду цього міста і Луганська. Сепаратисти розпочали перегрупування в цих двох обласних центрах після того, як урядові війська відновили контроль над Слов’янськом та багатьма іншими населеними пунктами на Донеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.