Європа потребує інвестицій для стабілізації економіки - представник ЄЦБ

Вівторок, 8 липня 2014, 16:50

Європейський центральний банк буде втримувати процентні ставки на дуже низькому рівні протягом тривалого періоду часу, щоб забезпечити грошову стабільність, але уряди єврозони повинні внести свій внесок, щоб стимулювати економічне зростання і скоротити борг. 

"ЄЦБ дбатиме за стабільність монетарної політики. Ми чітко сказали, що процентні ставки будуть залишатися дуже низьким, близькі до нуля, протягом дуже довгого часу, якими б не були події в іншому світі", - сказав член правління Європейського Центрального Банку (ЄЦБ) Бенуа Кьор в інтервю Reuters.

Кьор наголошує, що сьогодні Єврозона страждає через низький рівень інвестицій. На його думку, уряди країн євро зони повинні "інвестувати в Європу" через механізм спільної кооперації, бо саме в такий спосіб можна досягнути стабільності. 

Відповідаючи на запитання, в який спосіб Європа буде боротись з великим зовнішнім боргом, безробіттям та слабким економічним зростання, високопосадовець ЄЦБ сказав, що єдиний вихід це "не нарощувати нових боргів поверх старих", впроваджувати пакет реформ, які б спростили економічну конюнктуру, що зумовить притоку нових інвестицій, наголосив Бенуа Кьор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.