Уряд створює посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. Її запропоновано Єлісєєву

Середа, 9 липня 2014, 13:20

В уряді ухвалено рішення про введення посади віце-прем’єра з питань європейської інтеграції.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак на закритій частині зустрічі високого рівня з координації зусиль донорської допомоги Україні, яка відбулася в Брюсселі 8 липня.

"Створено нову посаду – заступника прем’єр-міністра з європейських справ", - йдеться у непублічному викладенні промов учасників зустрічі, яке "Європейській правді" надало джерело у Брюсселі.

"Також у кожному міністерстві буде заступник міністра з європейських справ. Більше 100 людей висловили бажання обійняти ці посади (заступників міністра). Загальна координація урядових структур (у сфері євроінтеграції) здійснюватиметься через офіс віце-прем’єра та Урядовий комітет з євроінтеграції", - йдеться в конспекті виступу Семерака.

Ймовірно, в якості координаційного органу мається на увазі "урядовий офіс", який нині створюється. Можна припустити, що слово "комітет" у даному контексті стало результатом помилкового перекладу.

Також міністр Кабміну пообіцяв європейцям проводити "щомісячні зустрічі в урядовому офісі з представниками громадянського суспільства, заступниками міністрів та бізнес-спільнотою".

Джерело "Європейської правди" в уряді уточнило, що в якості кандидата на призначення віце-прем'єром розглядається посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв. "Йому запропонували цю посаду. Подальші коментарі краще отримувати у нього", - сказав співрозмовник, не зазначивши, якою була відповідь посла на таку кадрову пропозицію.

Раніше про намір створити посаду віце-прем'єра з євроінтеграції повідомляв Арсеній Яценюк, однак такого члена уряду досі не призначено.

Нині в складі уряду є дві вакантні посади віце-прем'єрів, у тому числі - першого віце-прем'єра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.