Текст Угоди про асоціацію перебуває на погодженні в профільних міністерствах - Чалий

Середа, 9 липня 2014, 14:41

Текст Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом ще перебуває на погодженні в профільних міністерствах і відомствах.

Про це повідомив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий, передає Інтерфакс.

За його словами, текст ще мають погодити профільні структури. "Документ перебуває на погодженні в міністерствах, і останню крапку має поставити Мін’юст з правовою оцінкою", - сказав Чалий.

Він також запевнив: щойно текст угоди надійде до адміністрації президента, глава держави не зволікатиме з його передачею до Верховної ради для ратифікації.

Раніше ЄвроПравда писала, що експерти громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" та народні депутати міжфракційного об’єднання "Платформа реформ" вимагають від президента України Петра Порошенка негайно вжити заходів для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Відповідну вимогу громадські активісти надіслали до адміністрації президента.

"Звертаємося до Вас, шановний пане Президенте, з проханням негайно вжити заходів для завершення підготовки Угоди про асоціацію до ратифікації та, відповідно до п.6 статті 9 Закону України №1906-IV "Про міжнародні договори України", внести відповідний законопроект щодо ратифікації зазначеної Угоди до Верховної ради", - йдеться в листі.

Одночасно експерти заявляють, що насправді жодних складнощів, які б виправдовували затримку, не існує.

"Київ вже має практику оперативної ратифікації - навіть під град яєць та вибухи петард - таких ганебних документів, як сумнозвісні харківські угоди. Тобто насправді технічних проблем немає", - наголосив Вадим Трюхан.

Нагадаємо, що з країн ЄС угоду вже ратифікували парламенти Румунії та Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.