В короткостроковій перспективі санкції не вплинуть на Росію - звіт Moody's

П'ятниця, 1 серпня 2014, 09:08

Остання хвиля санкцій США і ЄС не одразу вплине на ступінь ліквідності в Росії, оскільки вона має достатню кількості грошових коштів, щоб покрити борги. Однак санкції підсилюють поступовий економічний спад в країні, який може призвести до підриву кредитоспроможності в різних секторах економіки.

Про це йдеться в опублікованому звіті Moody's Investors Service від 31 липня.

"Російські компанії і банки мають достатньо коштів в іноземній валюті, щоб протягом наступних 18 місяців покрити свої боргові зобовязання, хоча внаслідок санкцій частка нових кредитних коштів буде скорочуватися", - йдеться у звіті.

Як наголошують аналітики Moody's, тривалий конфлікт, який Росія розв'язала з Україною та наступне розширення санкції, призведуть до збільшення попиту на державні ресурси, особливо валюту, і це може зруйнувати до того сильні резерви країни та змінити фіскальну політику на внутрішньому ринку.

"Тривалі несприятливі умови на ринку матимуть негативний вплив на розвиток банківської системи, вона стане залежною від центрального банку, що призведе до подальшого зниження та створить слабку рентабельність", йдеться у звіті.

Крім того, скорочення фіксованих активів інвестиційних компаній, спрямованих на скорочення потреби у фінансуванні, вплине на виробничі потужності і в середньостроковій перспективі підірве конкурентну спроможність підприємств.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.