Поляки відбиваються яблуками від Путіна

Фото
П'ятниця, 1 серпня 2014, 16:37

В Польщі розпочався масовий флешмоб під назвою "їж яблука". В такий спосіб поляки висловлюють протест Росії за впроваджене ембарго на їхні фрукти. 

ЄвроПравда повідомляла, що з 1 серпня Россільгоспнагляд ввів заборону на ввезення до Росії цілого ряду фруктів та овочів.

Обсяг польського експорту яблук до Росії оцінюють приблизно в 1,25 млрд євро на рік. І вже зараз міністерство сільського господарства Польщі шукає нові ринки збуту для своїх фруктів.

Як повідомлялося, серед потенційних ринків - Китай, Об'єднані Арабські Емірати та Індія.

Однак зі слів міністра сільського господарства Польщі Марека Савіцького стало відомо, що ці ринки будуть доступні для польських яблук не швидше ніж за півроку.

Поляки вирішили підтримати національних садівників та розпочали масовий флешмоб з поїдання яблук. В такий спосіб вони закликають поляків купувати більше фруктів і одночасно висловлюють протест проти російського ембарго.

 

За підрахунками міністерства сільського господарства Польщі, щоб врятувати залишок яблук від гниття, кожен поляк до кінця року повинен придбати 15 кг яблук.

 

 

В місцевому транспорті навіть з'явилась відповідна соціальна реклама

"Їж яблука на зло Путіну"
 
 
 
 
"Їж яблука та інші польські овочі... А всім росіянам співчуваємо, що вони не будуть від тепер смакувати пишні польські яблука та овочі"

З'явились навіть жарти на мистецько-релігійну тематику.

Єва до Адама: "Слухай, та скуштуй це яблуко"
 "Огризок для Путіна"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.