Польща продаватиме Китаю та ОАЕ свої фрукти, які Росія відмовилась купляти

Четвер, 31 липня 2014, 14:34

Польща шукає нові ринки збуту для своїх фруктів, які Росія відмовилась купляти. Польськими яблуками вже зацікавилися Китай та Об'єднані Арабські Емірати, передає TVN24.

Однак швидкої заміни ринку збуту не відбудеться, оскільки на узгодження всіх процедур і підписання необхідних контрактів піде щонайменше півроку.

"Хочу зазначити, що польськими яблуками зацікавилися Китай та Об'єднані Арабські Емірати. Однак укладанню угоди поки перешкоджають процедурні питання – Китай та ОАЕ дуже вимогливі до якості, більше, ніж Росія", - наголосила Йоланта Казімєрська, глава Спілки польських дистриб’юторів овочів та фруктів.

Це підтвердив міністр сільського господарства Польщі Марек Савіцкі стверджує, що хоча експорт польських фруктів до Росії (на 1,25 млрд євро) був набагато меншим, ніж до Німеччині (на 4,55 млрд.євро), однак знайти заміну російському ринку буде не так просто. 

Тому поляки шукатимуть щастя на "американських, азійських та арабських ринках", наголосив Савіцкі в інтерв’ю телеканалу TVN24.

Поки уряд Польщі шукає можливість замінити російський ринок новим, в країні заохочують громадян купляти більше фруктів.

Зокрема, економісти підрахували, що кожен поляк повинен купити протягом року додаткових 15 кг яблук, щоб врятувати садівників від втрати урожаю.

ЄвроПравда раніше писала, що з 1 серпня Росспоживнагляд заборонив імпорт польських овочів і фруктів.

Росіяни пояснили заборону "порушенням сертифікації та виявленням карантинних об’єктів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.