Россільгоспнагляд відзвітував про удар по Україні - "знищено 4 кг персиків і томатів"

Середа, 6 серпня 2014, 20:01

У середу 6 липня Калінінградське управління Федеральної служби РФ з ветеринарного і фітосанітарного контролю (Россільгоспнагляд) окремим прес-релізом повідомило ЗМІ про вилучення продукції, що надійшла з України.

Текст заяви опубликований на офіційному сайті відомства та у регіональних ЗМІ.

"Знищено 4 кг персиків і томатів, що ввозилися в ручній поклажі та багажі з України", - наголошує у заголовку новини російське відомство.

Спроба порушення режиму сталася в калінінградському аеропорту "Храброво", куди раз на день прибуває рейс з аеропорту "Бориспіль".

"Фахівці Россільгоспнагляду запобігли спробі ввезення 4 кг персиків і томатів, що ввозяться приватними особами з України на порушення встановленої заборони... в багажі та ручній поклажі. Ввезена продукція вилучена та знищена", - повідомляє прес-реліз.

Як повідомляла "Європейська правда", починаючи з останньої декади липня російська влада запровадила серію заборон на ввезення до Росії української продовольчої продукції. Під обмеження, зокрема, потрапили соки, деякі овочі та фрукти. Був обмежений також експорт овочів та фруктів з Польщі.

6 липня президент Володимир Путін розширив санкції РФ: найближчими днями почне діяти заборона на ввезення низки найменувань продовольчої продукції з усіх країн ЄС, з США, а також з інших держав, які підтримали Україну в конфлікті з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.