В Німеччині хочуть спростити правила депортації іноземців

Понеділок, 11 серпня 2014, 11:31

В Німеччині планують посилити закони щодо іноземців та полегшити правила, що дозволяють висилати їх з країни. Особливо це стосується войовничих ісламістів.

Про це заявив голова парламентського комітету з внутрішньої політики Бундестагу Вольфганг Босбах, який закликав до посилення законів про іноземців в частині полегшення правил, що дозволяють виселяти з країни войовничих ісламістів, пише Deutche Welle.

На думку Босбаха, сьогодні в законодавстві країни існує безліч перешкод для депортації небажаних іноземних громадян.

"На мій погляд, було б правильно застосовувати обидва покарання щодо тих, хто засуджений до реального позбавлення волі на один рік. Сьогодні нижня межа становить три роки", - зазначив депутат від правлячої в Німеччині партії Християнсько-демократичний союз (ХДС).

Крім того, він пропонує висилати іноземців, які закликають до насильства (або загрожують насильством) з релігійних мотивів. Сьогодні ця міра поширюється тільки на тих, хто здійснює переслідування з політичних причин.

Експерт фракції "зелених" у внутрішній політиці Фолькер Бек виступив проти посилення правил депортації і піддав критиці позицію урядового блоку ХДС/ХСС.

"Від політиків ХДС/ХСС виходить строкатий букет вимог - від позбавлення громадянства до відмови у в'їзді. Це говорить про популізм і відсутність реальних підходів до вирішення проблем", - наголосив Бек.

Замість цих абсурдних заходів в окремих випадках можна, наприклад, використовувати метод обмеження свободи пересування як захід безпеки. Закони про поліцію і іноземців також дозволяють застосовувати такі заходи, як нагляд і розпорядження регулярно відмічатися в поліції, нагадав Фолькер Бек.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.