Норвегія не піддалася на шантаж Москви та приєдналася до санкцій ЄС

Понеділок, 11 серпня 2014, 22:14

Уряд Норвегії оголосив, що долучається в повному обсязі до секторальних економічних обмежень проти Російської Федерації, які були введені в дію рішенням Ради ЄС від 31 липня.

Про це йдеться о повідомленні на офіційний сторінці Міністерства закордонних справ Норвегії.

Таке рішення будо ухвалене норвезьким урядом попри тиск Москви, яка пообіцяла не вводити зворотні санкції проти Норвегії.

Як відомо, минулого тижня Російська федерація запровадила обмеження проти країн ЄС та "Великої сімки", заборонивши продовольчий експорт з "усіх країн, що приєдналися до економічних санкцій проти РФ".

Тоді зазначалося, що обмеження не діятимуть проти Норвегії та Швейцарії, яки не є членами ЄС та на той момент поки не приєдналися до європейських обмежень. Тим не менше, норвезька влада завершила процедуру.

"Уряд підтримає нові обмеження проти Росії, що введені у дію в ЄС. Від початку кризи в Україні Норвегія підтримувала Євросоюз та його сусідів, реагуючи на порушення росією міжнародного права. Цього разу ми вчиняємо так само", - пояснив рішення уряду глава МЗС Бьорг Бренд.

"Навіть після збиття малайзійського авіалайнера 17 липня, Росія хоч і змінила поведінку, але продовжила дестабілізацію на Сході України", - додав він.

Санкції ЄС, підтримані Норвегією, стосуються енергетичного, фінансового секторів та продукції військового та подвійного призначення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.