Фінський концерн відправляє персонал у відпустку у зв’язку з санкціями РФ

Понеділок, 11 серпня 2014, 17:59

У зв'язку з введенням урядом РФ 8 серпня 2014 року ембарго на імпортну продукцію, в тому числі молоко і молочну продукцію з країн ЄС, фінський концерн Valio здійснює термінові кроки по оптимізації роботи компанії та її заводів.

Про це повідомляє сайт компанії.

На підприємствах Valio у Фінляндії, які працюють на забезпечення експорту (в першу чергу завод в Хаапавеси (сир Oltermanni), Сейняйоки (масло Valio), Вантаа (плавлений сир Viola) і склад в Лаппеенранта), найближчим часом будуть проведені кроки з реструктуризації.

У рамках реструктуризації будуть переглянуті трудові договори всіх працівників зазначених підприємств. Частина персоналу (за попередніми оцінками 800 чоловік) може піти у вимушену відпустку до повного з'ясування ситуації, з частиною співробітників не будуть продовжені тимчасові трудові договори.

Точна кількість працівників і строк відпусток буде уточнюватися. Скорочення персоналу Valio не планує і буде уникати всіма можливими способами, говориться в повідомленні.

Робота виробництв Valio в Росії (власний завод Valio  в Єршово, Московської обл. і контрактне виробництво "Галактика" в Гатчині), а також офісів компанії триває.

В даний час, як зазначено на сайті,  Valio здійснює поставки продукції, яка була завезена в Росію до введення ембарго, і виробництво окремих найменувань продукції на території РФ.

Наступні кроки щодо оптимізації роботи представництва Valio в Росії торкнуться мінімізації витрат на збільшені логістичні витрати, зміни фокусу і обсягів робіт. В даний час компанією проводиться ретельний аналіз джерел альтернативного якісної сировини для здійснення роботи російського виробництва.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів у цілях забезпечення безпеки Російської Федерації", який забороняє протягом року ввозити продовольство з країн, що ввели санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.