Daimler припиняє імпорт в Росію броньованої моделі автомобіля

Вівторок, 12 серпня 2014, 09:53

Євросоюз, США та інші країни не вводили прямих санкцій проти російського автопрому, але приклади їх непрямого впливу вже почали з'являтися.

Про це пише газета "Ведомости".

Daimler вирішив призупинити імпорт в Росію однією з моделей своїх броньованих легкових автомобілів, розповів представник російського офісу компанії. Модель він не назвав, лише пояснив, що через високий ступінь захисту вона віднесена до продукції подвійного призначення, на яку поширюються санкції ЄС.

Відчутного впливу на бізнес компанії це не зробить, підкреслює він. Представник головного офісу Daimler сказав: "Ми дотримуємося усіх вимог щодо санкцій. Однак не можемо дозволити собі спекулювати на тему санкцій".

Представник одного з російських дилерів Mercedes-Benz каже, що Daimler поки не повідомляв про припинення поставок який-небудь з броньованих моделей. За його словами, поставки традиційно йдуть в рамках квот: на 2015 р. вони будуть затверджуватися в кінці 2014 р.

За даними сайту Mercedes-Benz в Росії, Daimler імпортує чотири броньованих моделі: позашляховик Gelandewagen - Mercedes-Benz G 500 Guard, седан і лімузин зі спецзахистом S-Guard і кросовер M-Guard. Можливо, під обмеження потрапив G 500 Guard, популярний у тому числі у спецслужб, великих бізнесменів, думає бізнесмен Михайло Бичков, що спеціалізується на імпорті броньованих автомобілів і подовжених з Європи в країни СНД.

Щорічно в Росії продається близько 500 броньованих легкових автомобілів, імпортується 100-150, продовжує Бичков. Основні імпортери крім Mercedes-Benz - BMW і Audi.

Поставки в Росію броньованих легкових автомобілів тривають, санкції на це не вплинули, сказав представник BMW і джерело, близьке до Audi. За оцінкою Бичкова, щорічні продажі в Росії броньованих легкових автомобілів кожним з учасників "німецької трійки" - близько 20-30 шт.

Нагадаємо, 29 липня європейські лідери домовилися про запровадження економічних санкції проти Росії. Вони стосуються обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі. Також ЄС ввів санкції проти декількох фізичних осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: