Американський нафтовий гігант попри санкції розпочав буріння в Росії

Понеділок, 11 серпня 2014, 09:27

Компанія ExxonMobil готова продовжувати працювати в Росії, повідомив глава російського підрозділу компанії Гленн Уоллер.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Наше співробітництво довгострокове. Ми бачимо тут дуже великі перспективи, і готові, з вашого дозволу (звертаючись до Володимира Путіна - ІФ), працювати і далі", - сказав Уоллер на церемонії запуску розвідувального буріння на платформі West Alpha на шельфі Карського моря в суботу.

У ході відеоконференції з плавучої бурової платформи Путін заявив, що підприємці при веденні бізнесу повинні керуватися прагматизмом і здоровим глуздом, незважаючи на складності політичної кон'юнктури.

Свердловина "Університетська-1" буриться в умовах відкритої води, протягом бурового міжльодового сезону - з серпня до кінця жовтня. "Роснефть" і ExxonMobil починають пробне буріння на структурі Університетська ділянки Східно-Приновоземельский-1 на рік раніше ліцензійних зобов'язань. У 2015 році планується випробування свердловини і її ліквідація.

Восени 2011 року "Роснефть" і ExxonMobil підписали угоду про стратегічну співпрацю, що включає спільне освоєння трьох Східно-Приновоземельскіх ділянок Карського моря. Освоєння в рамках стратегічного співробітництва з ExxonMobil буде на умовах: 100% "керрі" фінансування перше $1,7 млрд на геологорозвідку, 50% - наступних $500 млн, далі 33,3%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.