Фінляндія готується до закриття російського повітряного простору

Вівторок, 12 серпня 2014, 10:24

У міністерстві транспорту Фінляндії вже розробляється схема дій на той випадок, якщо Росія вирішить закрити свій повітряний простір для західних авіакомпаній.

Про це повідомляє веб-сайт Yle, посилаючись на інформацію газет Ilkka і Pohjalainen.

Міністр транспорту та місцевого самоврядування Паула Рісікко (Коаліційна партія) заявила, що інформація про можливі нові санкції з боку Росії очікується на початку цього тижня. Вона визнає, що можливе закриття повітряного простору торкнеться як авіакомпанії Finnair, так і керуючої фінськими аеропортами та авіанавігаційною системою компанії Finnavia.

Рісікко, яка з учорашнього дня перебуває на зустрічі міністрів від Коаліаційної партії в Сейняйокі, сказала, що в уряді підходять до питання можливого закриття повітряного простору з усією серйозністю.

За даними Finnavia, щодня з аеропорту Гельсінкі відправляється 10-20 рейсів в бік Росії. Крім цього, через повітряний простір Фінляндії щорічно пролітають 20 000 літаків, які після цього переходять в повітряний простір над Росією. Ці польоти кожен рік приносить компанії близько 16 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.