Прем'єр Сербії обіцяє покарати співгромадян, які воюють в Україні

Середа, 13 серпня 2014, 08:53

Сербія "не бере участі в жодних зіткненнях на території України". З такою заявою виступив перед журналістами прем'єр-міністр країни Александр Вучич.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Сербія проводить серйозну і відповідальну політику", - сказав він, підкресливши, що держава уважно стежить за діями тих своїх громадян, які повертаються з території Сирії та Іраку, а також тих, хто брав участь у сутичках в Україні.

Прем'єр закликав співгромадян, які беруть участь у бойових діях, "повернутися додому і піклуватися про свої сім'ї і свою країну, а не воювати за кого б то не було, за чиїсь інтереси". Він повідомив, що Белград розглядає питання про введення покарання для громадян республіки, які воюють за її межами, без санкції влади. Протягом місяця відповідні зміни в законодавстві надійдуть до Скупщини (парламенту).

"Що ж до Сербії, то для нас війни давно завершені. Ми дивимося в мирне майбутнє, в якому ми будемо розвивати свою країну і думати про те, як стати до 2016 року економічно найбільш передовою країною регіону", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.