Соратник Меркель не очікує військової реакції ЄС на російські війська в Україні

Четвер, 7 серпня 2014, 14:09

Представник уряду Німеччини з питань діалогу з РФ Гернот Ерлер не очікує військової реакції з боку Заходу на можливе введення Росією військ в Україну під виглядом миротворчих сил.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ZDF, повідомляє УНІАН.

Як сказав Ерлер, Російська Федерація може ввести війська в Україну під виглядом "миротворчих сил", але така поведінка свідчитиме про те, що російська влада є "палієм, який хоче бути пожежним".

"Ми отримуємо інформацію, що викликає в нас занепокоєння, про концентрацію військ, про масштабні авіаційні навчання. Прозвучала декларація міністра оборони Росії, який готує російське суспільство до миротворчої місії", - сказав Ерлер і додав, що про введення російських військ під таким приводом вже говориться давно.

Він підкреслив, що насправді такі дії стали би введенням військ у Східну Україну та призвели би до подальшого загострення ситуації, чого, як декларує Росія, вона хоче уникнути.

Водночас Ерлер зауважив, що не очікує військової реакції на такий розвиток подій з боку західного світу, і назвав найкращим виходом із ситуації припинення бойових дій на Донбасі.

Він нагадав, що про це домовились на зустрічі на початку липня у Берліні міністри закордонних справ Німеччини, Росії, Франції та України, та висловив жаль, що озвучувані "мудрі пропозиції" не втілюються у життя.

"Це був би найкращий вихід для України, дозволив би подальші спроби вирішення кризи політичними методами", - сказав Ерлер і додав: "Треба нагадати українському президенту (Петру Порошенку), що він теж погодився на ті домовленості".

Як сказав представник німецького уряду, він усвідомлює, що переговори з терористами є "гіркою пігулкою" для української влади.

За повідомленням РАР, сьогодні німецькі ЗМІ активніше, ніж раніше, критикують українську владу за те, що вона продовжує атакувати позиції бойовиків. Крім цього, ці ЗМІ пишуть про те, що Захід повинен допомогти президенту Володимиру Путіну вийти з цієї кризи, "не втративши обличчя".

Нагадаємо, офіційний представник НАТО Оана Лунгеску у середу 6 серпня визнала, що ризик військового вторгнення Росії на територію України збільшився останнім часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.