Литва постачає найбільше емігрантів серед країн Європи

Середа, 13 серпня 2014, 10:59

У Литві зафіксовано найбільше емігрантів в Європі. З 2004 до 2014 року країну залишили 439 500 громадян. 60% з них - це молодь працездатного віку.

Колишній заступник директора Департаменту міграції Дайнюс Паукште стверджує, що в еміграції литовців поки немає тенденції до зниження і вона значно перевищує стандарти, пише Delfi.lt.

"В Литві з 1990 року еміграція становить 18%. Ми в шість разів перевищуємо світові показники. Я не знаю іншої такої країни - в інших місцях повинні відбуватися природні катаклізми, землетруси, війни. А у нас в країні в мирний час, коли ми могли б розвиватися, працювати і зміцнювати свою країну, люди, на жаль, обирають еміграцію", - сказав Паукште.

Фахівець із демографії професор Довіле Крупіцкайте стверджує, що до країни останнім часом повертається все більше литовців. Тому, за її словами, ситуація трохи поліпшується.

У 2009-2010 роках з Литви поїхали близько 70 000 жителів, а минулого року - майже наполовину менше.

"Тенденція, здавалося б, поліпшується, але вона не тішить", - сказала Крупіцкайте. За її словами, з Литви виїжджає не тільки молодь. Часто з країни емігрують люди старшого і середнього віку. Ці групи часто їдуть шукати роботу до скандинавських країн, а також до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: