Литва має намір обговорити з ЄС компенсацію збитків від заборони імпорту в РФ

Четвер, 7 серпня 2014, 13:38

Литва хотіла б обговорити компенсації з боку Євросоюзу у зв'язку із забороною на імпорт низки товарів з ЄС у Росію, заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Ми будемо проводити консультації з цього приводу. Коли вирішимо, тоді й оголосимо. Поки що про це говорити складно", - заявив Лінкявічюс, відповідаючи на питання, чи планує Литва звертатися до Єврокомісії для компенсації втрат від цієї заборони.

Відповідаючи на питання про те, з ким планується проводити консультації, він сказав: "Якщо є якісь колективні ризики, колективні збитки, є об'єктивні причини, то зазвичай шукаються колективні рішення. Тому й існує цей союз, щоб можна було колективно координувати ці дії. Отже, не будемо поспішати, все ретельно розглянемо і приймемо рішення".

Міністр також не виключив проведення консультацій з ЄС щодо можливості звернення до СОТ для зняття російської заборони на імпорт товарів, у тому числі з Євросоюзу.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації", який забороняє протягом року ввозити продовольство з країн, що ввели санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.