Промислове виробництво у єврозоні знижується

Середа, 13 серпня 2014, 13:34

Промислове виробництво в 18 країнах єврозони знижується другий місяць поспіль. Такі показники вказують на те, що відновлення економіки у другому кварталі проходить "дуже невпевнено".

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Статистичне агентство Європейського Союзу в середу повідомило, що виробництво фабрик, шахт і комунальних підприємств знизилося на 0,3% від травня, і залишається незмінним у порівнянні з червнем 2013 року. Що здивувало, 21 економісти, опитані виданням минулого тижня, відзначили ріст виробництва на 0,3% протягом місяця.

Євростат в четвер опублікує оцінку економічного зростання у другому кварталі. Економісти очікують, що агентство засвідчить уповільнення зростання протягом другого кварталу поспіль, та збільшення валового внутрішнього продукту всього на 0,1% протягом трьох місяців від березня. Слабкість промислового виробництва, ймовірно, зміцнює ці очікування.

Економіка єврозони зазнає труднощів із зростанням протягом періоду після фінансової кризи 2008 року, і, зокрема, відстає від інших частин світової економіки, оскільки її урядовий борг і банківський криза вибухнули наприкінці 2009 року.

Разом з тим  політики сподівалися на поступове прискорення темпів зростання в 2014- році. Натомість в першому кварталі відзначений спад від останніх трьох місяців 2013 року, і сподівається на значне зростання валового внутрішнього продукту у другому кварталі не виправдалися.

Слабкий попит і високе безробіття в більшій частині економіки Європи відображається також на темпах інфляції, набагато нижчих від 2%, поставлених за ціль Європейським центральним банком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.