Обсяг ВВП Франції в II кварталі не змінився всупереч прогнозам

Четвер, 14 серпня 2014, 09:26

Обсяг ВВП Франції в другому кварталі 2014 року не змінився другий квартал поспіль, свідчать попередні дані Національного статистичного управління Insee.

Про це передає Інтерфакс.

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували підвищення на 0,1%.

"Фактична рецесія Франції не загрожує, але відновлення в майбутні місяці залишиться дуже слабким, - вважає економіст Barclays Capital Франсуа Кабо. - Німеччини пошкодила міжнародна ситуація. У Франції її вплив менший, але є проблема дефіциту довіри та інвестицій".

У річному вираженні підйом сповільнилося з переглянутих 0,8% в січні-березні до 0,1% у квітні-червні. Між тим консенсус-прогноз передбачав менш виражене ослаблення - з раніше оголошених 0,7% до 0,3%.

Стагнація французької економіки посилить політичний тиск на президента Франції Франсуа Олланда, так і на Європейський центральний банк на чолі з Маріо Драгі, відзначають експерти.

Держвидатки у Франції збільшилися на 0,5% в поквартальному і на 1,8% в річному вираженні. Витрати домогосподарств піднялися відповідно на 0,5% і на 0,6%.

Обсяги імпорту зросли на 0,3% порівняно з січнем-березнем і на 0,6% щодо другого кварталу 2014 року, експорту - відповідно на 0,1% і 0,7%.

Інвестиції в засоби виробництва скоротилися на 1% порівняно з попереднім кварталом і на 2,1% щодо квітня-червня минулого року.

Раніше в серпні міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service погіршило прогноз зростання ВВП Франції на 2014 рік до 0,6%, тоді як до держбюджету закладено 1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.