Путін бачить у західних санкціях бажання США відсунути Росію від європейських ринків

Четвер, 14 серпня 2014, 15:07

Санкції щодо Росії спрямовані на підтримку глобального домінування США, їхньою метою може бути також бажання "відсунути" Росію від європейських ринків, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Їхньою метою є забезпечення глобального домінування Сполучених Штатів, підтримання цього домінування, може бути, навіть створення для себе більш вигідних умов на світових ринках, навіть бажання трошки відсунути нас з європейського ринку", - сказав Путін у четвер в Ялті на зустрічі з членами думських фракцій, передає Інтерфакс.

За словами президента, товарообіг Росії з США складає $27 млрд на рік, з країнами Європи - $440 млрд.

"Різницю відчуваєте? Будь-які рухи в цьому напрямі для нас і європейців дуже чутливі, а для США це не має практично ніякого значення", - сказав Путін.

Президент Росії також переконує, що санкції проти США та ЄС на закупівлю їхніх товарів Росія ввела виправдано і при цьому не порушила правила СОТ. 

"Вважаю, що ми вчинили виправдано, ми не порушили правил СОТ", - заявив Путін.

ЄвроПравда писала, що деякі країни ЄС планують подавати скаргу в СОТ щодо ембарго, яке Росія наклала на імпортні продукти. Зокрема, про це заявляв міністр сільського господарства Польща Марек Савицький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.