Росія готує заборону імпорту автомобілів та ліків - ЗМІ

Понеділок, 18 серпня 2014, 07:03

Російська влада вже обговорює нові санкції проти ЄС і США. На цей раз обмеження можуть стосуватися імпорту промислових товарів.

Про це пише російська газета "Ведомости" з посиланням на двох високопоставлених чиновників.

Запровадження нових обмежень можливе у випадку, якщо західні країни введуть нові санкції проти Росії.

За даними видання, цей захід вже фігурував у широкому списку проекту відповідних санкцій, який уряд надсилав президенту Володимиру Путіну. Проте він доручив підготувати тільки заборону на ввезення продуктів. "Отже, додаткові санкції з боку Росії можливі, тільки якщо ЄС і США посилять свої санкції проти нас", - цитує видання одного з чиновників.

За словами співрозмовників видання, один з можливих заходів - заборона на імпорт автомобілів з країн, які ввели санкції проти РФ. Інша можлива міра - обмеження на імпорт медичних виробів. При цьому російські чиновники визнають, що це питання чутливе і потребує додаткового обговорення.

Нагадаємо, Росія почала вводити відповідні санкції проти держав ЄС, США та Норвегії, заборонивши імпорт продуктів харчування з цих країн. Згодом були заборонені держзакупівлі одягу та іншої продукції легкої промисловості з усіх країн, що не входять до Митного союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.