Росіяни підтримують заборону на імпорт продовольства з США та ЄС - опитування

П'ятниця, 22 серпня 2014, 14:04

Росіяни в більшості підтримують російське ембарго на ввезення продовольства з країн Європейського Союзу та США.

Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення суспільної думки.

Заборону на імпорт продуктів з США, країн ЄС та інших країн підтримують 84% росіян. Лише 9% опитаних не схвалюють дані обмеження, а частіше інших, москвичі і петербуржці (17%).

Обмеження ввезення закордонних товарів принесе користь Росії - впевнені 80% респондентів. Цієї позиції більшою мірою дотримуються опитані з низьким достатком (86%), літні люди (85% старше 60 років). Негативні наслідки для Росії пророкують лише 9% учасників опитування, а кожному десятому(11%) важко відповісти на це питання.

На думку росіян, рішення про заборону поставок продовольства з західних країн, перш за все, підштовхне розвиток вітчизняного сільського господарства (85%) і призведе до збільшення частки російських продуктів на прилавках магазинів (86%). Дві третини опитаних (63%) очікують збільшення обсягів харчової продукції з країн Азії і Південної Америки.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю німецькій радіостанції Deutschlandfunk відзначив, що Євросоюз та НАТО мають знайти сили, щоб надати військову допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.