ЄС назвав терактом вбивство консула Литви. МЗС обіцяє покарати терористів

Субота, 23 серпня 2014, 12:04

Європейський Союз розцінює як терористичний акт викрадення та вбивство терористами на Сході України почесного консула Литви Миколи Зеленця, про яке повідомляла раніше Європейська правда.

Таку заяву поширив речник Високої представниці ЄС із зовнішньої політики й політики безпеки Кетрин Ештон, якого цитує "Німецька хвиля"

Речник наголосив, що причетних до цього злочину слід притягти до відповідальності й вони повинні постати перед судом.

Миколу Зеленця вбили "незаконні озброєні формування в Луганську", йдеться в заяві Кетрин Ештон, опублікованій на сайті Європейської дипломатичної служби.

Очільниця європейської дипломатії підкреслила, що трагічна смерть Зеленця "знову показує необхідність покласти край насильству та зробити кроки для деескалації кризи" у Східній Україні.

Вона закликала Росію негайно припинити дії, що дестабілізують ситуацію в сусідній країні, та приєднатися до спільних зусиль із відновлення миру й безпеки в Україні.

Із заявою щодо цієї події виступило також міністерство закордонних справ України.

"Ця трагедія стала наслідком злочинних дій підтримуваних Росією терористів. За останній час від їхніх рук зазнали страждань мешканці Донбасу, загинули сотні громадян України та інших держав світу... Докладемо зусиль для того, щоб винні у цьому злочині понесли відповідальність", - йдеться в повідомленні МЗС.

Як відомо, Микола Зеленець був українським громадянином, але представляв інтереси Литви в Луганську і регіоні і, відповідно, мав дипломатичний імунітет.

Він був викрадений (ймовірно - для отримання викупу) і пізніше знайдений мертвим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: