Посол Литви: Путін програв Європі

Вівторок, 5 серпня 2014, 17:09

Президент Росії Володимир Путін і його жорстка політика щодо України програли м'якій політиці ЄС. Таку думку на брифінгу у Києві висловив посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Європа використовує м'яку силу. Росія зі свого боку - жорстку силу, військову силу. Ця диспропорція відчувається, але президент Путін зі своєю політикою вже програв, оскільки він програв політику. Той, хто програє політику, той програє все, але не швидко", - зазначив дипломат.

Свідченням цього, за його словами, є голосування в ООН: "Росія залишилася одна з десятьма світовими лузерами, які її підтримали".

Разом з тим, вважає Вайтекунас, тиск Заходу на Росію поки що недостатній. "Сам тиск, самі санкції не повинні зупинитися на тому, що Росію потрібно покарати. Росію треба змінити, але вона має змінитися сама. А змінитися сама вона може тільки коли відчує, де вона закінчується - де закінчуються росіяни і де починається українська нація, де закінчується Росія і де починається Україна. На жаль, вони цього не відчувають", - зазначив Вайтекунас.

У зв'язку з цим він висловив сподівання, що консолідована реакція світу щодо РФ "швидко навчить росіян усвідомлювати свої кордони".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.