Швейцарський міністр економіки не поїде до Росії через ситуацію в Україні

Вівторок, 26 серпня 2014, 10:45

Глава Федерального департаменту (міністерства) економіки, освіти та досліджень Швейцарії Йоган Шнайдер-Амман через ситуацію в Україні відклав запланований на жовтень візит в Росію.

Про це повідомляє ІТАР--ТАСС з посиланням на прес-секретаря відомства Руді Крістен.

"Візит відкладено", - сказав Крістен, підкресливши, що тепер він "відбудеться на певному етапі наступного року".

Очікувалося, що в Москві сторони відновлять розпочаті в 2010 році переговори про створення зони вільної торгівлі між Митним союзом, до якого входять Росія, Білорусь і Казахстан, і Європейською асоціацією вільної торгівлі, членами якої є Швейцарія, Ліхтенштейн, Ісландія та Норвегія. Переговори були припинені швейцарською стороною в березні 2014 року у відповідь на анексію Криму Росією.

"Умови у Східній Європі, і насамперед в Україні, не сприяють відновленню переговорів", - сказав Крістен.

Іншою причиною відстрочки візиту стало те, що деякі з півтора десятків впливових бізнесменів, які повинні були супроводжувати Шнайдер-Аммана в поїздці в Москву, "почали сумніватися у підтвердженні своєї участі", - сказав Крістен. Він не став називати прізвищ, однак підкреслив, що мова йде про найбільш важливих швейцарських бізнесменів, більшість з яких представлені в Росії".

Нагадаємо, за повідомленнями швейцарських ЗМІ Федеральна рада Швейцарії розгляне питання про приєднання до економічних обмежувальних заходів Євросоюзу проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.