МЗС: Росія продовжує акти агресії проти України

Вівторок, 5 серпня 2014, 08:36

Всупереч заявам російської сторони тривають артилерійські обстріли з території Росії населених пунктів та позицій Збройних сил України у прикордонних з Росією регіонах, продовжуються вторгнення у повітряний простір України російської військової авіації та безпілотників.

Крім того, відбувається безперервне нарощування кількості важкої бронетехніки та підрозділів російських Збройних Сил, а також облаштування їхніх вогневих позицій вздовж українсько-російського державного кордону.

Про це йдеться в заяві МЗС України, опублікованій на сайті відомства.

4 серпня у ноті Міністерства закордонних справ України вкотре було висловлено протест російській стороні у зв’язку з актами агресії проти нашої держави, які було вчинено з 1 по 3 серпня цього року.

Зокрема, з території Росії завдано низку артилерійських ударів по позиціях Збройних Сил України поблизу пунктів пропуску через державний кордон України "Довжанський", "Дякове" та "Червонопартизанськ", населених пунктів Дякове і Станиця Луганська Луганської області та Амвросіївка Донецької області.

У районах населених пунктів Благовіщенка, Герасимівка, Золотарівка, Красна Талівка, Широке та Юганівка Луганської області було зафіксовано вторгнення у повітряний простір України з території Росії одинадцяти вертольотів, зокрема Мі-8, МІ-24 та КА-52. Безпілотні літальні апарати проникали з території Росії у повітряний простір України у районі прикордонного пункту пропуску "Довжанський", населених  пунктів Герасимівка, Золотарівка, Благовіщенка та Юганівка Луганської області, а також Сєдове Донецької області.

Російські спецслужби продовжують надавати підтримку терористичним організаціям "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка", а також засилати бойовиків-найманців в Україну для дестабілізації ситуації. Саме російською зброєю та за участю російських громадян ведуться бойові дії проти України та її народу.

МЗС вимагає від російської сторони негайно покласти край таким злочинним діям, спрямованим проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, відвести війська від кордону нашої держави та приєднатися до зусиль Києва й міжнародного співтовариства з метою стабілізації ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.