Росія має припинити відправку зброї та бойовиків до України - Держдеп

Середа, 6 серпня 2014, 08:58

Росія має припинити відправку зброї і бойовиків до України, якщо не хоче санкцій Заходу.

Про це заявила офіційний представник Держдепаратменту США Джен Псакі на брифінгу у Вашингтоні, передає Радіо Свобода.

"Якщо Росії не подобаються запроваджені щодо неї санкції та їхній вплив, то більш продуктивною для Росії відповіддю було би припинення відправки зброї та бойовиків в Україну. Це, на нашу думку, є найбільш адекватною відповіддю, яку може дати Росія", – зазначила Псакі.

Офіційний представник Держдепаратменту США переконана, що Росія має зробити висновки із вже застосованих до неї обмежувальних заходів.

Також Псакі заявила, що додаткові російські війська продовжують прибувати на кордон з Україною, переміщуючись у східні регіони. За її словами, чисельність стягнутих Росією на кордоні військ важко визначити, але факт такої поведінки Москви беззаперечний, і США заявляють про своє занепокоєння з цього приводу.

"Росія продовжує переміщувати свої сили на кордон з Україною. У нас немає конкретних цифр, чисельність військ важко підрахувати. Але безперечним є те, що російські війська продовжують прибувати, за чим ми уважно стежимо і є, як і раніше, стурбованими", – сказала Псакі.

Раніше у Держдепартаменті США заявили, що військові маневри Росії поблизу українського кордону є провокаційними і ведуть до ескалації ситуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.