Заборона Росією польських яблук є відповіддю на санкції проти РФ - посол

Фото
Середа, 6 серпня 2014, 11:17

Посол Російської Федерації в Польщі Александр Алексеєв заявив, що ембарго, яке Росія наклала на польські яблука, пов'язане з "надмірною активністю Польщі проти Росії та є відповіддю на санкції ЄС щодо РФ".

Таку позицію російський дипломат висловив під час зустрічі з журналістами в Західнопольському воєводстві, пише Gazeta Wyborcza.

"Ці проблеми (ембарго польських яблук - ЄП) пов'язані з санкціями проти Росії", - відповів Алексеєв польським журналістам.

Посол також додав, що зараз відчуває в Польщі дуже потужну антиросійську кампанію.

"Я вже 30 років працюю дипломатом, але ніколи не зустрічав такої потужної антиросійської кампанії", - висловив жаль Алексєєв.

Однак польські журналісти не відступили від теми яблук і попросили російського посла скуштувати польський фрукт і переконати свою владу, що він смачний.

Польські журналісти закликають російського посла скуштувати "заборонений плід" 

Фото Radio Szczecin

Натомість Алексеєв не хотів продовжувати цю тему. Він "нервово відкинув яблуко та сказав, що це - найменша проблема, яка є в польсько-російських стосунках", пише видання.

Нагадаємо, що з 1 серпня вступило в дію ембарго на ввезення польських фруктів та овочів до Росії. Великий резон викликала акція,я ку поляки організували на підтримку національних садівників.

Зокрема в твіттері був запущений флеш-моб "їж яблука на зло Путіну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.