Швейцарія розгляне нові санкції проти РФ

Четвер, 7 серпня 2014, 21:43

Приєднання Швейцарії до третього пакету санкцій ЄС буде розглядатися 13 серпня.

Про це пише російське видання "Газета.Ru" з посиланням на заяву посольства Швейцарії в РФ.

Згідно заяві посольства, це питання буде піднято відразу після виходу з літніх канікул членом Федеральної ради (уряду) Швейцарії.

Нагадаємо, досі Швейцарія вводила лише точкові санкції проти РФ. Останній раз ці санкції розширювалися 5 серпня.

Зараз санкції Швейцарії поширюються на 59 осіб, включаючи керівництво і польові командири ДНР і ЛНР, а також керівників силових відомств РФ. До списку санкцій також потрапили 8 кримських компаній: "Керченська поромна переправа", "Севастопольський комерційний порт", "Керченський порт", авіакомпанія "Універсал-авіа", санаторій "Нижня Ореанда" в Ялті, Азовський лікеро-горілчаний завод, кримські виробники вин "Масандра" і "Магарач" і виробник шампанських вин "Новий світ".

Однак досі Швейцарія уникала водити санкції щодо російських компаній, до чого їх закликають у ЄС і США. Остсутствие таких заборон, побоюються в ЄС, дозволить російським компаніям уникати санкції.

"Швейцарія проти того, щоб її територія використовувалася росіянами або російським бізнесом для обходу санкцій. Якщо ділові відносини існували до введення Євросоюзом санкцій, то Швейцарія не заперечує проти продовження бізнес-контактів", - пояснив заступник керівника департаменту бізнесу, фінансів та науки посольства Швейцарії в Москві Таджио Шилінг.

Варто зазначити, що заборона Росії на імпорт продуктів харчування з ЄС не поширюється на швейцарську продукцію. Цей факт може ускладнити введення санкцій урядом Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.