Більшість німців вважають Росію відповідальною за кризу в Україні

П'ятниця, 8 серпня 2014, 09:27

Вісім з десяти німців переконані в тому, що саме на Росії лежить більша частина відповідальності за ескалацію конфлікту на сході України. Це засвідчили результати соціологічного опитування, які було оприлюднено німецьким телевізійним каналом ARD у четвер 7 серпня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з цими даними, 70% опитаних вважають, що на цьому тлі нові жорсткіші санкції Євросоюзу проти Росії було запроваджено цілком правильно. Водночас не всі німці готові й надалі підтримувати санкції, якщо вони матимуть негативний вплив на економіку та робочі місця у Німеччині. У цьому випадку за такі штрафні заходи з боку ЄС готові виступати лише 49% респондентів.

У цілому ставлення німців до Росії продовжує погіршуватися, свідчить опитування ARD: нині лише 15% жителів Німеччини вважають Росію достойним довіри партнером - це на шість відсотків менше, ніж на початку червня. 82% опитаних переконані, що Росії не можна довіряти. Водночас 40% респондентів можуть зрозуміти, що Росія відчуває загрозу з боку Заходу.

І все ж німці оптимістично оцінюють майбутнє російсько-німецьких відносин. Лише 36% опитаних вважають, що Росія і Захід перестали бути партнерами надовго. Протилежна думка - у 58% респондентів.

Телефонне опитування проводилось 4-5 серпня фахівцями Інституту соціологічних досліджень Infratest dimap. У ньому взяли участь 1003 німецьких громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.