МАУ змінює маршрути через російські санкції

П'ятниця, 8 серпня 2014, 09:45

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ), найбільший авіаперевізник країни, змушена змінити траси своїх рейсів на таких напрямках, як Баку, Єреван і Тбілісі, щоб виключити використання повітряного простору Росії, закритого для українських авіакомпаній внаслідок санкцій.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Це призведе до подовження маршрутів, збільшення часу в дорозі і, відповідно, витрат палива та інших операційних витрат.

У той же час у Міністерстві інфраструктури України повідомили, що Державна авіаційна служба не отримувала жодних офіційних повідомлень щодо зазначеного заборони.

У свою чергу директор компанії "Стиль Авіа" Євген Хайнацький зазначив, що заборона збільшує час виконання рейсів на 15-30 хвилин.

Він також повідомив, що після закриття всіх повітряних трас у Східній Україні українські авіакомпанії вже кілька тижнів літають до країн Кавказу через Одесу, Туреччину, оминаючи Крим.

"Тривалість рейсів, звичайно, збільшується на 15-30 хвилин, і економіка цих рейсів сильно страждає. Ці обмеження стосуються не тільки МАУ і "Дніпроавіа", адже регулярні рейси в Грузію виконують також, зокрема, і "Візз Ейр Україна", і Yanair", - сказав Хайнацкий.

Разом з тим комерційний менеджер "Візз Ейр Україна" Вадим Третяк повідомив, що маршрути, які використовує авіакомпанія, не пролягають над вищезазначеними територіями. Тому відповідне рішення РФ не вплине на роботу перевізника.

Нагадаємо, Росія припинила транзитні рейси українських авіакомпаній через повітряний простір РФ до Грузії, Азербайджану, Вірменії і Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: